Google is my friend


Nu har jag tagit mig en kopp té och passar på att ställa google frågan Är té nyttigt? Här är frågor och svar som jag lyckats söka fram:

* Hur mycket koffein finns det i té och i kaffe?
Svar:
En kopp svart té på 15cl innehåller ca. 50 mg koffein, låter man dock teet dra länge så kan koffeinet öka till 100 mg. En kopp kaffe på 12,5 cl innehåller ca. 95 mg koffein. Rött té innehåller inget koffein alls.

* Är té nyttigt & bra för kroppen?
Svar:
Ja, té är nyttigt och innehåller antioxidanter som kan motverka sjukdomar och åldrandet. Grönt té sägs även vara bra för huden och mot akne.
-Mängden antioxidanter i en kopp té motsvarar ungefär 2 äpplen eller 7 glas apelsinjuice. Vitt té innehåller mest antioxidanter och är därför nyttigast.
-Té innehåller desutom aminosyran theanine, som är det enda livsmedlet förutom svamp som innehåller. Theanine motverkar stress genom att stimulera tillverkningen av ett signalämne i hjärnan, det sägs även att det förbättrar koncentrationsförmågan.
-Té kan även påverka de fientliga magsjukebakterierna mer än vad magens egna nyttiga bakterier gör, detta genom att antioxidanterna påverkar de fientliga bakterierna negativ, därför är té även bra för magen.
-Det sägs även att té är bra för blodtrycket och att det motverkar hjärt- och kärlsjukdomar.

* Kan det vara skadligt att dricka té?
Svar:
Ja, den största risken med att dricka té är överdosering på koffein. (ca. 100 koppar kaffe dagligen är en dödlig dos koffein)

Så, nu vet vi lite mer om té! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gör mig glad - lämna en kommentar ♥